tuin en tuintips

Nieuw seizoen

Het nieuwe tuin seizoen is alweer een paar weken op gang. In de vensterbank staan de zaaitrays in volle groei en de zaailingen groeien de pan uit. Deze week gaan de lathyrus de grond in. Een beetje kou kan voor deze plan geen kwaad. over twee weken gaat het echt druk worden. De dahlia’s de grond in en in het moestuin deel gaan de tomaten, courgettes en bonen naar buiten. Uiteraard eerst even afharden een paar dagen.

Einde van het seizoen

Inmiddels is het tuinseizoen bijna voorbij. Tijd om de doos met zaden te vullen en alvast na te gaan denken over het nieuwe seizoen.

Uiteraard is het ook al tijd om al wat zaad te gaan voortrekken. Als je nu alvast in bakjes voor zaait kun je volgend jaar al eerder beginnen met uitplanten en genieten van al het moois in de tuin.

De oogst van 2020

Vogels hebben het naar hun zin op de watertafel.

Bij het ontwerp van de tuin hadden we een vijver gepland, om het leven in de tuin te verbeteren. De komst van een kleindochter heeft dat plan gewijzigd. Een vijver zou gewoon te gevaarlijk zijn. Na enig speurwerk kwamen we bij watertafels uit. Toch water in de tuin maar veilig voor jonge kinderen. Het leuke…

Tuin gaat lekker groeien.

De tuin ontwikkelt zich heel goed. Een paar weken geleden hebben we een aanval van de slakken gehad. In twee dagen tijd hebben we er 200 gevangen. Nu staan er overal biervallen en af en toe hebben we nog een slak te pakken. In de kas doen de tomaten heel goed hun best. Voor het…

Tuin klaar

Uiteindelijk was het olivijngrind de laatste grote klus om de tuin gereed te maken. De paden liggen er mooi strak bij en dan is het super om te bedenken dat de tuin van een grote steenmassa is veranderd in een klimaat vriendelijke tuin. Onze footprint is weer wat verbeterd.

In november is het voor mijn gemeente tuin einde seizoen. De tuin is beschikbaar van half maart tot half november. Op 15 m2 heb ik dit jaar veel kunnen verbouwen en ook lekkere groente kunnen oogsten.

%d bloggers liken dit: